IZICool airco | IZI Cool airco’s

IZICool airco

Zoekt u de beste airco? Ontdek nu de unieke IZICool airco‘s.

Vraag gratis & vrijblijvend informatie, advies en prijzen aan van de IZI Cool airco’s, de #1 airco installateur in België:

IZI Cool airco - IZICool airco

Stap 1 van 2 - Monoblock airco's - prijzen

IZICool airco

IZICool airco

Werkt uw IZICool airco?

Terwijl de winter zijn laatste kilte uitademt, begint het warme weer te naderen. En terwijl de lente een warm welkom brengt, verandert de lente uiteindelijk in dat ene ding dat we allemaal vergeten dat we haten aan deze maanden: warm weer. Nog voor het hoogtepunt van de zomer zit u te zweten in uw zinderende auto, raakt u buiten adem tijdens een wandeling, of staat u uzelf te verfrissen in uw eigen huis. Wat is er aan de hand? De vreselijke kou is voorbij en nu komt de onaangename hitte eraan. Wanneer krijgen we een pauze?

De waarheid is dat we dat niet doen. Dit betekent dat u een goed functionerende verwarming en airco nodig heeft om elk weerpatroon te overleven dat op uw pad kan komen.

Het is duidelijk dat uw verwarming u door de winter heen heeft geholpen. Nu moet u zich zorgen maken over de zomer. Wij raden u aan uw IZICool airco zo snel mogelijk op de volgende 10 manieren te testen.

Een voor de hand liggende eerste keuze is uw hand uit te steken in de richting van het dichtstbijzijnde luchtkanaal. Voelt u lucht uit het kanaal komen? Blaast het vrij snel? Voelt de lucht koel aan? Dit zijn de belangrijkste tekenen van een werkende airco.

Koelt uw airco het interieur van uw huis gelijkmatig? Loop eens door elke kamer van uw huis. Er mogen geen grote temperatuurverschillen zijn tussen de verschillende kamers, zelfs niet waar direct zonlicht doorkomt.

Controleer het luchttemperatuurverschil, of het verschil tussen de temperatuur die uw huis bereikt wanneer de airco aanstaat en de temperatuur in uw luchtafvoer kanaal, dat de lucht terug in uw airco leidt. Er zou een verschil van 15 tot 20 graden moeten zijn tussen deze 2 metingen in een werkende airco.


airco izi cool kopen prijs


Controleer uw IZICool airco op goede werking. Draait de airco continu of draait de ventilator een korte tijd en stopt dan?

Luister bij uw airco naar ongewone geluiden zoals ratelen, zwengelen, trillen of knarsen.

Controleer uw IZICool airco op ongewone bewegingen of trillingen. Uw airco is gebouwd om op een tamelijk rustige manier te draaien; zelfs als de ventilator draait, moet de buitenkant van de machine stil blijven staan.

Lekt uw airco vloeistoffen? Dit zou nooit mogen gebeuren. Controleer de bak of fundering onder uw airco op vocht. Er is een kans dat er koelvloeistof of overtollig omgevingsvocht los zit in uw machine.

Wanneer vloeistoffen uit uw systeem lekken, lopen ze niet altijd onder de airco uit. Vaak lekken koelvloeistof en andere vloeistoffen alleen inwendig. Dit is een teken van een IZICool airco die op het punt staat kapot te gaan. Een kleurstof test kan de airco controleren op subtiele of verborgen lekken. Omdat hierbij chemische kleurstof aan de koelvloeistof zelf wordt toegevoegd en inwerkt op de interne onderdelen van de machine, mag deze test alleen door een professional worden uitgevoerd.

Er mogen geen geurtjes uit de airco of uit de ventilatieopeningen komen. Stinkende lucht is een teken van een aantal problemen. Een gezonde airco is volledig reukloos, net als de lucht die hij in uw huis blaast.


IZICool airco

IZICool airco


Hoe te weten of u een nieuwe airco nodig heeft

Het wordt zeker warm genoeg om erg oncomfortabel te zijn wanneer de airco kapot gaat.

Daarom is het belangrijk om te weten wanneer het tijd is om uw airco te vervangen.

Deze factoren kunnen u helpen beslissen wanneer de tijd voor vervanging is aangebroken.

IZICool airco leeftijd

Airco’s gaan meestal 12-20 jaar mee, afhankelijk van het onderhoud dat ze hebben gehad en de frequentie van gebruik.

Echter, zodra uw airco wordt steeds dicht bij 10 jaar in leeftijd, bent u waarschijnlijk te vinden dat reparaties nodig zijn vaker en de kosten begint op te tellen.

U vindt het misschien moeilijk om een paar duizend dollar uit te geven om een unit volledig te vervangen die met een paar honderd dollar kan worden gerepareerd, maar als u bedenkt dat dit waarschijnlijk slechts een in een lange rij van reparaties is, zijn de kosten veel gemakkelijker te verantwoorden.

Efficiëntie

Als u merkt dat uw huis niet blijft zo koel als je wilt, maar uw energierekening worden steeds hoger, dat is een goed teken dat uw airco is op zijn laatste benen en je bent beter af te vervangen.

Niet alleen zijn oudere modellen minder efficiënt, simpelweg omdat de technologie anders is, maar naarmate de units ouder worden, worden ze ook minder energie-efficiënt.

Een nieuwere, meer energie-efficiënte airco zal uw huis op de gewenste temperatuur te houden terwijl eigenlijk het verlagen van uw energierekening het hele jaar door, mogelijk met 20%, volgens Energy Star.

Problemen met stof en vochtigheid

Het doel van een IZICool airco is om vocht uit de lucht te verwijderen om het af te koelen.

Als u merkt dat de lucht in uw huis vochtig is tijdens de zomer, is het waarschijnlijk dat uw systeem niet goed werkt en moet ofwel uitgebreide reparaties of vervanging.

Bovendien kan een slechte luchtkwaliteit wijzen op een probleem, vooral als u al regelmatig filters vervangt.

Een nieuwer model kan de kans op schimmel- of meeldauw problemen in uw huis aanzienlijk verkleinen.


airco izi cool kopen prijs


IZICool airco gebruiken

De zomer is vroeg begonnen dit jaar.

De zon schijnt, het is warm buiten, en de warmte is aan.

Dat betekent dat veel mensen hun ventilatoren al tevoorschijn halen en hun airco’s al aan het afstoffen zijn om hun huis koel te houden en te chillen.

Wist u echter dat er verkeerde manieren zijn waarop men zijn airco kan gebruiken?

Hier zijn enkele belangrijke nee’s die de moeite waard zijn om te weten over airco’s, evenals oplossingen voor hoe je het beste koel kunt blijven met uw airco conditioner.


Verkeerde manieren om een IZICool airco te gebruiken

1: Obstakels plaatsen voor de ventilatieopeningen

Het is niet omdat je nieuw tapijt hebt gekocht voor de renovatie van je huis dat het overal kan komen.

Ook bepaalde obstakels, zoals meubels die over een ventilatieopening worden geplaatst waar koele lucht uit de airco naartoe moet, zullen problemen veroorzaken.

Zonder een opening voor lucht om door te stromen, kan dit resulteren in een beperkte luchtcirculatie, wat betekent dat uw kamer niet goed zal worden afgekoeld.

2: De airco 24/7 laten draaien

We weten hoe warm de zomer is, maar het is niet slim om uw IZICool airco te laten draaien wanneer dat nodig is en hem vervolgens elke minuut van elk uur van elke dag te laten draaien.

Dit is geen slim gebruik van uw airco! Niet alleen verkort het de levensduur van de airco, maar het kost je ook kostbaar geld.

3: De temperatuur verlagen

Wist je dat het eigenlijk een slecht idee is om de temperatuur van je airco te verlagen?

Door dit te doen kan de airco (als het een centrale airco is) bevriezen, vooral als het onder de 20 graden Celsius komt, wat kan leiden tot een beschadigde airco compressor.

Het kan verleidelijk zijn om dit te doen als je thuiskomt in warme, benauwde lucht, en de kamer sneller wilt laten afkoelen.

Maar dit is geen slimme manier om de airco te gebruiken.

Zelfs nadat de ideale temperatuur is bereikt, blijft de airco werken en wordt de levensduur dus verkort.

4: Warmte producerende apparaten aan hebben staan

Apparaten die warmte genereren, zoals fornuizen, ovens, wasmachines en drogers, genereren allemaal warmte om hun werk te doen.

Dit kan ervoor zorgen dat de airco zijn werk niet meer kan doen, omdat de airco harder moet werken om een temperatuur te koelen die blijft oplopen.

Het eindresultaat?

Een kortere levensduur van de airco.


IZICool airco

IZICool airco


De beste manier om een IZICool airco te gebruiken

Om ervoor te zorgen dat uw airco zo lang meegaat als u wilt, probeert u deze zomer de volgende acties in uw dagelijks leven toe te passen:

  •  Houd de temperatuur boven de 20 graden Celsius om ijsvorming op de spoelen te voorkomen.
  • Wacht even voordat u de airco aanzet; soms heeft ons lichaam maar een paar minuten nodig om zich aan te passen aan de temperatuur van een ruimte.
  • Verwijder obstakels, zoals meubels, uit de buurt van de ventilatieopeningen.
  • Houd uw jaloezieën en gordijnen op het heetst van de dag over de ramen en open de jaloezieën alleen als het buiten koeler is.
  • Sluit de ventilatieopeningen voordat u naar uw werk vertrekt en sluit ook de kastdeuren, zodat deze ruimten de koele lucht niet opzuigen.
  • Als u alleen koele lucht moet laten stromen om ’s nachts te kunnen slapen, moet de airco op een veel lager vermogen draaien en zo worden ingesteld dat hij uitschakelt als u in slaap valt.
  • Als warme kamers een echt probleem zijn waar je woont, overweeg dan om een programmeerbare of slimme airco aan te schaffen. Op die manier is de ideale temperatuur gegarandeerd.
  • Beperk het gebruik van warmte-apparaten zodat de airco niet harder werkt dan nodig is.
  • Houd uw airco schoon en goed onderhouden. Als u zich de laatste onderhoudsbeurt of reinigingsbeurt niet meer kunt herinneren, kan het raadzaam zijn een beroep te doen op een airco professional.

IZICool airco

Gezondheidsvoordelen van het installeren van een IZICool airco.

We weten allemaal over bepaalde voordelen van het installeren van een airco in uw huis of commercieel gebouw.

Het hebben van deze systemen kan u toelaten om de temperatuur te wijzigen zodat uw omgeving comfortabeler is, en sommige systemen zoals warm water verwarmers en commerciële koelkasten zijn niet alleen voordelig, ze zijn ook noodzakelijk om onze bedrijven draaiende te houden en ons leven minder gecompliceerd.

Wist u dat er meer voordelen zijn dan dat?

Airco’s die geïnstalleerd en gerepareerd worden, kunnen naast temperatuur gerelateerde voordelen ook gezondheidsvoordelen bieden.

Preventie met een airco

Te warm of te koud worden kan leiden tot een aantal ernstige ziekten.

Een ventilator of IZICool airco is niet alleen nuttig bij een hittegolf.

Als u verkouden bent of uitgeput, kan een gevoel van oververhitting of te weinig warmte in deze situaties rampzalig zijn voor uw eigen gezondheid.

De mogelijkheid om de temperatuur te veranderen, en dus om toegang te hebben tot een airco, kan voorkomen dat u zich slechter voelt en kan uw hersteltijd versnellen.

Kwaliteit van de binnenlucht met een IZICool airco

Iedereen met een allergie weet hoe moeilijk het is om je leven comfortabel te leven als er geen manier is om de allergenen te verminderen.

Met dit in gedachten, zijn veel airco’s nu gebouwd met filters om insecten, parasieten, pollen, puin en stof uit de lucht te krijgen en onze longen te helpen.

Luchtbevochtigers zijn ook beschikbaar en kunnen worden aangesloten op ovens om de luchtkwaliteit te verbeteren in de winter.

Als het gaat om het schoon houden van onze binnenlucht, zijn airco’s zeker handig om in huis te hebben.

Zolang het systeem zelf goed wordt onderhouden en regelmatig wordt schoongemaakt, kan het zelfs de luchtkwaliteit verbeteren die daarvoor al bestond.


airco izi cool kopen prijs


Bescherming tegen stof: IZICool airco

Stof is de #1 vijand dat zowel computer bezitters als mensen met allergieën en we moeten voorkomen dat het zich opbouwt.

Dit is waarom IZICool airco’s nuttig kunnen zijn om in de buurt te hebben.

Niet alleen zal de ventilatie in de systemen zorgen voor de gezondheid van uw computers, maar ook uw eigen gemoedsrust.

Het installeren van een airco kan ook een computer beschermen tegen oververhitting, niet alleen uzelf.

Comfort niveaus met een airco

Airco’s kunnen voorkomen dat we te veel zweten of bevriezen, waardoor het risico op verkoudheid, infecties, en temperatuur-gerelateerde gezondheidsrisico’s zoals onderkoeling en een hitteberoerte tot een minimum wordt beperkt.

Het is ook bekend dat koele lucht de productiviteit en lichamelijke activiteit in het algemeen verbetert, waardoor we beter in ons eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Zorg er wel voor dat de lucht niet te koud is.

Als dat wel het geval is, zal dat niet alleen het systeem dwingen harder te werken dan nodig is, maar kan het ook uw huid uitdrogen.


IZICool airco

IZICool airco


IZICool airco tips

Er zijn een aantal zaken die vanzelfsprekend belangrijk zijn voor het welzijn van een woning: dakbedekking, sanitair en de buitenkant. Er is echter nog een ander element van een woning dat goed verzorgd moet worden: uw airco. Deze airco wordt zo vaak verwaarloosd dat de meeste mensen niet eens weten wat het is! Wist u dat een airco bestaat uit airconditioning en verwarming?

Het systeem waarop we het hele jaar door vertrouwen voor comfort heet airco met verwarming en er zijn een heleboel dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat het soepel loopt en de meest comfortabele omgeving mogelijk maakt, ongeacht welk seizoen het is. Na jarenlange ervaring hebben we enkele tips samengesteld om de IZICool airco te onderhouden en te verbeteren.

Dring aan op een correcte installatie

Het belangrijkste om de levensduur van een airco te verzekeren is ervoor te zorgen dat hij goed geïnstalleerd wordt. We zijn voortdurend verbaasd over hoe vaak een verkeerd geïnstalleerde airco resulteert in schade aan de apparatuur of vermindert de efficiëntie. Ook al zijn er veel video’s, het installeren van een IZICool airco is een hele klus die veel ervaring en vaardigheid vereist. Niet alleen heeft iemand speciaal gereedschap nodig, ze moeten ook de opleiding die nodig is voor een veilige en effectieve installatie.

Aandringen op goed onderhoud

Na ervoor te zorgen dat de airco’s goed zijn geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze ook goed worden onderhouden. In de meeste gevallen biedt het bedrijf dat de installatie uitvoert ook een onderhoudsprogramma aan. Hoewel elk pakket anders is, weten we dat de meeste bedrijven één of twee keer per jaar een routinecontrole komen uitvoeren. Hoewel één keer per jaar acceptabel is, verdient twee keer per jaar de voorkeur.

Voor een oven vinden wij dat de onderhoudscontroles in het najaar moeten worden uitgevoerd en daarna nog een keer in het voorjaar. Zo bent u er zeker van dat de oven klaar is voor gebruik wanneer dat nodig is en dat hij niet aan slijtage heeft geleden tijdens het zware gebruik in de winter. Dezelfde regels gelden voor airco’s.


airco izi cool kopen prijs


Vervang luchtfilters

Wij vertellen onze klanten ook dat een van de dingen die ze kunnen doen om hun airco’s goed draaiende te houden is om de filter met de juiste intervallen te vervangen. De frequentie waarmee luchtfilters moeten worden vervangen is afhankelijk van waar iemand woont en wat voor soort apparatuur hij heeft. Om erachter te komen hoe vaak het filter moet worden vervangen, moet u de gebruikershandleiding lezen of overleggen met de technicus die de airco installeert of onderhoudt.

Het vervangen van de luchtfilter doet 2 belangrijke dingen: Het houdt de lucht in huis schoon en het zorgt ervoor dat de airco zo efficiënt mogelijk werkt. Het vervangen van de filter helpt de efficiëntie omdat het ervoor zorgt dat de ventilator gemakkelijk lucht kan aanzuigen. Een verstopte filter verhindert de ventilator om lucht aan te zuigen en verspilt zo veel energie die anders gebruikt zou worden om de temperatuur te regelen.

De IZICool airco verbeteren

Nadat klanten deze zeer belangrijke stappen hebben ondernomen, vertellen we hen graag over de toeters en bellen die hun huis echt comfortabel kunnen maken. Een paar van deze gadgets zijn luchtbevochtigers, gespecialiseerde luchtfilters, en geavanceerde thermostaten. Door deze toeters en bellen toe te voegen, kunnen ze zelf bepalen hoeveel vocht er in hun huis is en wanneer en waar de temperatuur omhoog of omlaag gaat.


Mensen zoeken ook naar: IZICool | IZI Cool airco | IZI Cool | IZI Cool prijs | IZI Cool airco zonder buitenunit | IZI Cool kopen