IZI Cool | IZI Cool airco’s

IZI Cool 

Zoekt u de beste airco? Ontdek dan nu de unieke airco’s van IZI Cool.

Vraag gratis & vrijblijvend informatie, advies en prijzen aan van de IZI Cool airco’s, de #1 airco installateur in België:

IZI Cool airco - IZI Cool

Stap 1 van 2 - Monoblock airco's - prijzen

IZI Cool

IZI Cool

Hoe kies je de beste commerciële IZI Cool airco voor je bedrijf

Als je een bedrijf runt of binnen een bepaalde industrie werkt, weet je al dat werken in een ruimte waar de temperatuur regelmatig geregeld wordt zijn voordelen heeft.

Een koele temperatuur stelt iedereen in staat om op zijn best te werken, ook de baas of manager die belast is met het optimaal laten presteren van alles en iedereen.

Commerciële airconditioning, in dit geval en nog veel meer, kan echt de kwaliteit van je leven en dat van je medewerkers en klanten verbeteren.

Ze kan zelfs je meest waardevolle inventaris, zoals gekoelde levensmiddelen en dranken, behoeden voor te warm worden.

Maar als je geen verstand hebt van airco in het algemeen of van de soorten airco’s die een bedrijf kan gebruiken, dan kun je zonder het te beseffen je rekeningen laten oplopen.

Als je een nieuwe IZI Cool airco wilt installeren voor de zomer begint, is het nu de hoogste tijd, want onze technici zullen het erg druk hebben met de airco’s van andere klanten.

Hier lees je hoe je de beste airco voor je bedrijf kunt kiezen als je een nieuw systeem wilt laten installeren.


IZI Cool

IZI Cool


Stel de behoeften van je bedrijf vast

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt, zullen er heel wat behoeften aan airconditioning zijn die verder gaan dan alleen je personeel afkoelen.

Heb je een restaurant of een winkel?

Commerciële koelkasten tellen ook als HVAC.

Dat geldt ook voor ijsmachines.

De airco die je kiest moet ervoor zorgen dat ook deze belangrijke apparaten koel blijven.

Hoeveel kamers en verdiepingen in je gebouw moeten gekoeld worden?

Het maakt uit of het om één specifieke kamer alleen gaat of om meerdere kamers.

Meer daarover hieronder.

Bestaat je bedrijf uit waardevolle apparatuur zoals computers?

Zo ja, dan is airconditioning en ventilatie een must.


airco izi cool kopen prijs


Bekijk alle verschillende soorten IZI Cool airco’s

Volledig weten welke soorten IZI Cool airco’s er op de markt zijn voordat je je op een vestigt kan het verschil maken tussen een airco die maar een deel van zijn werk doet versus een systeem dat zijn werk helemaal doet.

De beste airco’s zijn een voorbeeld van enkele van de hoogste kwaliteit die voor commerciële doeleinden verkrijgbaar zijn.

Single-splits/multi-splits airco’s.

De single-split airco is het meest bescheiden geprijsd in termen van commerciële airco budgetten, ideaal voor cafés, kleine kantoren, serverruimtes, en gelijksoortig gevormde ruimten.

De single-split wordt geleverd met één buitenunit voor elke afzonderlijke binnenunit.

Multi-split airco’s zijn beter geschikt voor grote kantoorruimten, dokterspraktijken, winkels, eetgelegenheden, en verschillende andere binnenruimten waar de vele muren en vloeren vaak het meest gebaat zijn bij meerdere koelers die op één grote buitenunit aansluiten.

VRF/VRV.

Dit systeem bestaat uit een warmtepomp die koelmiddel gebruikt bij het verwarmen en koelen, met meer dan een verdamper die op een enkele condensor aansluit.

Bij dit systeem is er keuze tussen een variabel koelmiddel debiet (VRF) of het variabel koelmiddel volume (VRV).

CAV/VAV.

Constant luchtvolume (CAV) of variabel volume (VAV) hebben hun verschillen, ondanks hoe gelijkaardig ze klinken.

Deze airco’s berusten op een toevoer- en retouropstelling en gebruiken een constante of variërende luchtstroom om de temperatuur op de gewenste punten te houden.

De lucht in een CAV systeem bestaat steeds uit een constante snelheid, waarbij de stroming steeds gelijk blijft.

Een variërende luchtstroom betekent dat de snelheid van het systeem en de luchtstroom varieert naargelang je voorkeur.


Buis- vs. kanaalloze airco

Boven al de verschillende airco keuzes staat als bedrijfseigenaar de uiteindelijke keuze tussen twee heel verschillende dingen: een kanaal- of een kanaalloze airco.

Het verschil tussen de twee airco’s is enorm.

Een kanaalloze IZI Cool airco is precies zoals de naam doet vermoeden: de airco heeft geen kanalen.

In plaats daarvan gebruikt hij alleen luchtbehandelingskasten om lucht afzonderlijk in elke kamer te blazen.

Gekoppelde airco’s zijn precies wat ze klinken; ze gebruiken kanalen van plaatstaal om warme of koele lucht door het hele gebouw te laten stromen.

Als het op kiezen tussen de twee soorten airco’s aankomt, kies je best een gekanaliseerd systeem als je gebouw al kanalen heeft; je hebt die betere luchtstroom en controle over de vochtigheidsgraad nodig.

Kies alleen voor kanaalloze systemen als je een nieuwe ruimte aan je bedrijfsgebouw en -ruimte toevoegt, als je meerdere, afzonderlijke koelzones wilt, of als er in het gebouw geen plaats meer is voor buizen.


Bevat je bedrijf pakhuizen?

Een pakhuis heeft zijn eigen specifieke ventilatie nodig om de reusachtige ruimte voldoende af te koelen.

In feite moet je, afhankelijk van de grootte ervan, misschien verschillende systemen combineren om het beste koelresultaat te bereiken:


IZI Cool

IZI Cool


Grote plafondventilatoren

We hebben het hier over plafondventilatoren met een groot volume en een lage snelheid, en met bladen van 30 cm.

Deze helpen de temperaturen in magazijnen met 20 graden of meer te verlagen.


Verdamping koelers

Deze combineren een box ventilator met een goed verfijnd verneveling systeem om koel, zuinig comfort te bieden.

Industriële box ventilatoren.

Deze kunnen grote luchtvolumes door grote ruimten (in dit geval je magazijn) verplaatsen, en dat alles met behoud van de draagbaarheid.


Airco plaatsingsfouten die u moet vermijden

Heb je een nieuwe IZI Cool airco nodig?

Als je al eerdere berichten hebt gelezen over of het tijd is om je airco te vervangen of niet, en je hebt de beslissing genomen om een nieuwe airco te laten installeren, dan moeten we verder gaan met een zeer belangrijke vraag: waar wil je deze nieuwe airco plaatsen?

Als het antwoord is waar de vorige airco zat, stop dan hier.

We zijn bang dat we u moeten adviseren over de fouten die u moet vermijden bij het plaatsen van de airco voordat u iemand vraagt om iets te installeren.


Waarom het belangrijk is te weten waar u de airco niet moet plaatsen

Het lijkt misschien heel verleidelijk om uw warmtepomp condensor of airco gewoon op een onopvallende plaats te installeren, of tenminste om de nieuwe airco te plaatsen waar de oude airco al stond.

Deze manier van denken kan echter leiden tot verschillende operationele nadelen op bepaalde locaties.

Als de airco bijvoorbeeld wordt geplaatst op een plaats waar water van het dak op de airco kan vallen, zal het water de inwendige en uitwendige functies van het systeem in de war brengen.

Als het systeem op een plaats staat waar veel direct zonlicht is, zal het de lucht niet zo goed kunnen koelen als nodig is.

Dus, je moet wat tijd nemen om te overwegen waar u uw airco wilt installeren om op lange termijn efficiënte prestaties en levensduur van het systeem te bereiken.


airco izi cool kopen prijs


Richtlijnen voor alle IZI Cool airco’s

Het maakt niet uit wat voor soort IZI Cool airco je moet laten installeren, er zijn basisrichtlijnen die gelden voor alle types van het systeem, ongeacht het model:

  • Er moet voldoende ruimte rondom de airco zijn wanneer deze buiten wordt geplaatst, ongeveer 2-3 meter rondom.
  • Er mogen zich geen obstructies in de buurt van of op de airco bevinden; deze zullen het koelproces verstoren.
  • De airco mag geen doorgangen blokkeren.
  • De airco mag ook niet achter deuren of meubels worden geplaatst.
  • Alle leidingen die op de airco zijn aangesloten moeten worden vervangen of op zijn minst vooraf worden geïnspecteerd, zodat er geen koele lucht en energie worden verspild (of uw geld).
  • Het condensor gedeelte van uw airco moet uit de buurt van regenwater plassen worden geplaatst, dus er moet ook een betonnen pad of een terras steenplaats worden geïnstalleerd.
  • Wees je bewust van het lawaai dat het kan maken voor jezelf en je buren; je wilt niet dat de buitenunit van de airco op een plek komt waar het jullie beide huizen kan storen, bijvoorbeeld te dicht bij een slaapkamer.

Direct zonlicht kan de manier waarop uw nieuwe airco denkt in de war sturen.

Hij kan denken dat hij een warme kamer aan het afkoelen is, terwijl dat in feite niet zo is.

De airco zal echter niet altijd het effect van de warme buitenlucht verminderen, omdat hij veel lucht naar binnen moet halen om te koelen.

Je zou kunnen denken dat het plaatsen van de nieuwe IZI Cool airco aan de warmere kant van je huis ook van voordeel kan zijn, maar ook dat is niet waar.

Hij moet juist aan een koelere kant van uw huis worden geplaatst, zodat er minder belasting is voor de airco om de lucht af te koelen.

Als de lucht te warm is, moet de airco harder werken om de lucht af te koelen, en dit leidt op zijn beurt tot langere looptijden, en uiteindelijk zal het leiden tot duurdere rekeningen en meer reparaties voor uw airco.

Het simpelweg toevoegen van schaduw over de airco zal ook niet helpen, het zal niet altijd de effecten van warme buitenlucht in de zomer tegen gaan.

Waar je ook beslist om je IZI Cool airco te plaatsen, je moet er altijd voor zorgen dat hij nooit harder moet werken om te koelen dan nodig is.

Hoe harder je airco werkt, hoe meer energie hij verbruikt en hoe meer geld hij je zal kosten.

Daarom neemt u bij de plaatsing een airco monteur die weet hoe hij dergelijke kostbare fouten kan voorkomen.


Een IZI Cool airco voor één kamer of voor het hele huis

Wanneer zouden de voordelen van een binnen airco opwegen tegen die van een centrale airco?

We kennen allemaal de voordelen van een centrale airco, het hele huis blijft koel, het is gemakkelijk in te stellen, en het is meestal stiller.

Maar, soms heb je niet het hele huis gekoeld nodig.

Misschien zijn de kinderen naar college en kun je hun kamers afsluiten.

Soms krijgt maar één kamer de middagzon en is er een beetje koeling nodig.

De oorspronkelijke kosten kunnen de doorslag geven.

Een vervangende centrale airco kost duizenden dollars, terwijl een kamerunit slechts honderden kost.

Als je een ouder huis hebt, en nooit centrale verwarming gehad hebt, kunnen de kosten van verbouwen om de leidingen te kunnen plaatsen te hoog zijn.

Je persoonlijke levensstijl kan een rol spelen als je veel weg bent, waarom zou je het hele huis koelen als er niemand thuis is.

Misschien is een IZI Cool airco in de slaapkamer alles wat nodig is om het je comfortabel te maken.

Sommige mensen wonen in een klimaatzone waar de behoefte aan centrale lucht minimaal is, misschien zelfs overbodig.

Anderen zijn buitenmensen en hebben gewoon geen behoefte aan centrale lucht.

In sommige streken kun je een ‘hele-huis-ventilator’ op zolder installeren en het huis behaaglijk houden door de ramen een paar centimeter open te zetten en de ventilator aan te zetten om de koelere avondlucht door het huis te trekken.

Er worden nieuwe systemen ontwikkeld die geen leidingen nodig hebben, en de keuze bieden hoeveel kamers je op elk moment wilt koelen.

Nu de energietarieven steeds hoger worden, verliest het gemak van koeling van het hele huis zijn aantrekkingskracht.

Vensterzonwering kan het verschil maken in een extra slaapkamer of kantoor.

Een kleinere airco, kan van kamer naar kamer verplaatst worden als de behoeften veranderen, en de behoefte aan de laagste aanvangskosten belangrijk is, zoals bij een huurwoning.

Met de hoge kosten van een oorspronkelijke installatie van een centrale unit, kan het verstandig zijn de cijfers van kosten vs. gemak tussen de twee soorten toestellen zorgvuldig uit te rekenen en te beslissen wat voor jou en je gezin het beste zou zijn.


Welk type IZI Cool airco is geschikt voor u?

In veel regio’s van het land, airconditioning is een noodzaak om de zinderende hete zomers te overleven. Maar terwijl het afzien van AC in uw huis misschien geen optie, kunt u worden geconfronteerd met een keuze tussen het gebruik van centrale lucht of het installeren van een of meer raam of muur eenheden. Lees verder om meer te leren over de voor-en nadelen van het gebruik van een airco vs een muur airco vs raam airco, en hoe om te beslissen welk model is de juiste voor u.


Soorten IZI Cool airco’s

Hoewel het hoofddoel van airconditioning, het koelen van uw leefruimte, hetzelfde is ongeacht het type airco dat u gebruikt, zijn verschillende modellen geschikt voor verschillende toepassingen, afhankelijk van de infrastructuur van uw huis en wat uw koelbehoeften zijn.


IZI Cool

IZI Cool


Centrale airco

Een centrale airconditioner maakt gebruik van kanalen om behandelde lucht door uw hele huis te laten circuleren. Als u uw huis verwarmt met behulp van een geforceerde luchtoven, is het een relatief eenvoudige zaak om een centrale luchtunit aan te sluiten op uw bestaande ventilatiesysteem. Als u nog geen ventilatieopeningen hebt, wordt de invoering van centrale lucht een duurder proces, aangezien u het nodige leidingwerk door de muren en vloeren van uw huis zou moeten installeren, ervan uitgaande dat er zelfs voldoende ruimte is. Zelfs als u al een kanalensysteem hebt, loopt het prijskaartje van een centrale luchtunit meestal op tot enkele duizenden euro’s, maar het is veruit de krachtigste optie om uw hele huis koel te houden.

Muur airco

Muur airco’s, zoals de naam al doet vermoeden, worden direct in de muur geïnstalleerd, en gebruiken geen kanalen om de behandelde lucht door het huis te laten circuleren. Het nadeel is dat ze alleen de kamers in hun onmiddellijke omgeving koelen. Veel moderne muur airco’s fungeren ook als kachel, zodat u de kamers die ze innemen in de winter kunt verwarmen. Muur-airco’s kosten meestal tussen €500 en €1000, wat betekent dat ze goedkoper zijn dan centrale luchtunits, maar dat voordeel gaat snel verloren als je er meerdere moet kopen om een groot deel van je huis te koelen.

Raam-airco

Raam-airco’s hebben het voordeel dat ze het goedkoopst zijn in aanschaf en het makkelijkst en minst ingrijpend om te installeren. In plaats van een gat in de muur te zagen, zet je de unit in het raam en laat je hem zijn werk doen. Aan de andere kant is het koelvermogen van raamkoelingen beperkt tot de ruimte waarin ze staan, en aangezien ze niet luchtdicht zijn, is het noodzakelijk, hoewel omslachtig, om ze in de winter te verwijderen zodat u uw ramen volledig kunt sluiten.


Wat verbruikt meer elektriciteit: raam-, muur- of centrale airco?

Naast de aankoopprijs is een andere belangrijke fiscale overweging bij de aankoop van een airco, hoe efficiënt deze zal werken. Uw lopende energiekosten zullen worden beïnvloed door de keuze voor een raamairco, een centrale airco of een wandairco, dus u moet weten waar u aan begint voordat u tot aanschaf overgaat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u uw maandelijkse energierekening ziet.

In termen van totaal energieverbruik zal een centrale luchtunit verreweg het meeste verbruiken. Raam- en wandunits verbruiken gewoonlijk tussen 500 en 1.500 watt, terwijl een centrale airconditioner in de buurt van 3.500 watt kan zitten. De centrale airconditioner is echter veel efficiënter in het gebruik van zijn wattage, zodat hij minder vaak hoeft te draaien om zijn werk te doen. U hebt ten minste drie wandunits nodig om dezelfde hoeveelheid ruimte te koelen als uw centrale airconditioner aankan.

Centrale airconditioners hebben ook meer variabele instellingen, waardoor ze hun werking beter kunnen afstemmen op de koeling- en ontvochtiging behoeften van het huis, wat betekent dat u vaak een aanvaardbaar comfort niveau kunt bereiken met de thermostaat een paar graden hoger ingesteld dan u met een wandunit zou doen.


airco izi cool kopen prijs


Andere factoren die een rol spelen bij de aankoop van uw airco

Welk type IZI Cool airco u ook koopt, het is belangrijk dat u het vermogen van de unit afstemt op de hoeveelheid ruimte die u wilt koelen om de maximale efficiëntie uit de apparatuur te halen. Vergeet ook niet de variatie tussen verschillende modellen van hetzelfde type. Centrale airco’s hebben een seizoensgebonden energie efficiëntie verhouding, of SEER, terwijl kamerunits worden gerangschikt op basis van een energie efficiëntie verhouding, of EER. In beide gevallen, kijk voor modellen met hogere cijfers om ervoor te zorgen dat u minder elektriciteit verbruikt en geld bespaart op uw energierekeningen.

Als u slechts één of twee kamers hoeft te koelen, is een raam- of wandunit waarschijnlijk de beste keuze, maar als u de temperatuur in het hele huis wilt regelen, is een centrale airconditioner aanzienlijk efficiënter.


Mensen zoeken ook naar: IZI Cool airco zonder buitenunit prijs | IZI Cool Marke | IZI Cool kopen | IZI Cool ervaringen | IZI Cool te koop 

Ontdek ook: Airco met of zonder buitenunit kopen