IZI Cool airco zonder buitenunit | IZI Cool airco’s

IZI Cool airco zonder buitenunit

Zoekt u de beste airco zonder buitenunit? Ontdek nu de unieke airco’s zonder buitenunit van IZI Cool.

Vraag gratis & vrijblijvend informatie, advies en prijzen aan van de IZI Cool airco’s, de #1 airco installateur in België:

Stap 1 van 2 - Monoblock airco's - prijzen

 

Wat is een IZI Cool airco zonder buitenunit

Soorten IZI Cool airco zonder buitenunit

De raam- en split airco’s worden meestal gebruikt voor de kleine airco capaciteiten tot 5 ton. De centrale airco’s worden gebruikt voor koelvermogens van meer dan 20 ton. De monoblock airco’s worden gebruikt voor de koelvermogens tussen deze twee uitersten. De monoblock airco’s zijn verkrijgbaar in de vaste nominale capaciteiten van 3, 5, 7, 10 en 15 ton. Deze units worden vaak gebruikt in restaurants, telefooncentrales, woningen, kleine zalen, enz.

Zoals de naam al aangeeft, zijn in de monoblok airco’s alle belangrijke componenten van de airco’s ingesloten in een enkele behuizing zoals raam-airco. Dus de compressor, de koelbatterij, de luchtbehandelingskast en het luchtfilter zijn allemaal ondergebracht in één behuizing en worden geassembleerd op de fabriekslocatie.

Afhankelijk van het type koelsysteem dat in deze systemen wordt gebruikt, worden de monoblok-airco’s onderverdeeld in twee types: die met watergekoelde condensor en die met luchtgekoelde condensor.


IZI Cool airco zonder buitenunit

IZI Cool airco zonder buitenunit


Beide systemen zijn hieronder beschreven:

1. IZI Cool airco’s zonder buitenunit met watergekoelde condensor

In deze monoblok airco’s wordt de condensor gekoeld door het water. De condensor is van het type “shell and tube”, waarbij het koelmiddel langs de buiszijde stroomt en het koelwater langs de buiszijde stroomt. In deze systemen moet het water continu worden toegevoerd om de airco te laten werken.

De shell and tube condensor is compact van vorm en is samen met de compressor, expansieklep, en de luchtbehandelingskast inclusief de koelspiraal of de verdamper in een enkele behuizing ingesloten. Deze hele monoblok airco ziet er uitwendig uit als een doos met het bedieningspaneel extern geplaatst.

In de monoblok units met watergekoelde condensor bevindt de compressor zich onderaan samen met de condensor (zie de onderstaande figuur). Boven deze componenten bevindt zich de verdamper of de koelbatterij. De luchtbehandelingskast, bestaande uit de centrifugaal ventilator en het luchtfilter, bevindt zich boven de koelbatterij. De centrifugaal ventilator kan een grote hoeveelheid lucht verwerken die nodig is om een aantal kamers te koelen. Uit de bovenzijde van de pakket airco’s komt het kanaal dat zich uitstrekt naar de verschillende te koelen ruimten.

Alle onderdelen van deze monoblok airco worden in de fabriek geassembleerd. De gasvulling gebeurt ook in de fabriek, zodat men de ingewikkelde handelingen van het leggen van de leidingen, de evacuatie, de gasvulling en de lektest ter plaatse niet hoeft uit te voeren. De eenheid kan zeer gemakkelijk naar de bouwplaats worden vervoerd en wordt gemakkelijk op het vlakke oppervlak geïnstalleerd. Aangezien alle onderdelen in de fabriek worden geassembleerd, is de hoge kwaliteit van de monoblok-unit gewaarborgd.

2. IZI Cool airco’s zonder buitenunit met luchtgekoelde condensors

In deze monoblok airco wordt de condensor van het koelsysteem gekoeld door de atmosferische lucht. Er is een buitenunit die bestaat uit de belangrijke componenten zoals de compressor, de condensor en in sommige gevallen het expansieventiel (zie de figuur hieronder). De buitenunit kan op het terras worden geplaatst of op een andere open plaats waar de atmosferische lucht vrij kan stromen.

De ventilator in deze eenheid zuigt de buitenlucht aan en blaast die over de condensor spoel, die daardoor afkoelt. De condensor spoel bestaat uit verschillende windingen van koperen buizen en is aan de buitenkant voorzien van lamellen. Monoblok airco’s met luchtgekoelde condensors worden vaker gebruikt dan die met watergekoelde condensors, aangezien de lucht vrij beschikbaar is en het moeilijk is om een continue waterstroom te handhaven.

De koeleenheid, bestaande uit het expansieventiel, de verdamper, de luchtbehandeling ventilator en de filter worden op de vloer geplaatst of aan het plafond opgehangen. De leidingen die van de koeleenheid komen, worden aangesloten op de verschillende ruimten die moeten worden gekoeld.


Verwarmen & koelen met een IZI Cool airco zonder buitenunit

Er zijn verschillende soorten airco’s zoals raam-airco, split-airco, monoblock-airco en centrale airco’s.


airco izi cool kopen prijs


Monoblock airco’s en split airco’s

Wat zijn ze?

Split systemen hebben een binnenunit die zorgt voor verwarming en koeling en een buitenunit die de warmteafvoer spiraal en de compressoren bevat. Het koelmiddel circuleert tussen de binnen- en buitenunit. Deze systemen komen het meest voor in kleine gebouwen.

Monoblock airco’s hebben verwarming, compressor, warmteafwijzing en compressoren in één unit, en zijn meestal op het dak gemonteerd en verbonden met de leefruimten via een kanaal waardoor de verwarmde of gekoelde lucht wordt aangevoerd.

Watergekoelde IZI Cool airco’s met monoblok hebben verwarming, koeling en compressor in één unit, gemonteerd in de plafondruimte van de verblijfsruimte, en voeren de warmte af naar een condensor watercircuit dat wordt gekoeld door een koeltoren en dat ook kan worden verwarmd door een boiler.

Alle drie bovengenoemde typen kunnen “omgekeerde cyclus” zijn, waarbij het koelmiddelen systeem voor verwarming of koeling kan zorgen. Een andere mogelijkheid is dat het koelsysteem alleen koelt en dat de verwarming gebeurt door elektrische verwarmingsbuizen of warmwaterboilers.


Voordelen / Nadelen

Lage installatiekosten.

Deze systeemtypes zijn doorgaans het goedkoopst te installeren

Matige energie-efficiëntie. Deze units zijn eerder ontworpen voor de prijs dan voor de efficiëntie, hoewel er vrij efficiënte units bestaan. Watergekoelde monoblok airco’s hebben vrij beperkte opties voor efficiëntie.

Eenvoudige onderhoudsvereisten.

Dit zijn stand-alone systemen ontworpen voor gebruik in een onderhoudsarme omgeving

Slechte verwarmingsefficiëntie als watergekoelde of directe elektrische verwarmingseenheden worden gebruikt.

Beperkte levensduur.

Split systemen en monoblock airco’s hebben typisch een levensduur van slechts 10-15 jaar, en minder dan dit indien slecht onderhouden.

Kosten van het koelmiddel.

Sommige van de in deze systemen gebruikte koelmiddelen, met name R22, worden geleidelijk uit de markt genomen vanwege hun negatieve invloed op het milieu. Dit betekent dat de kosten van dit koelmiddel aanzienlijk zullen stijgen en uiteindelijk zullen veel split- en monoblock-airco’s wellicht voor het einde van hun operationele levensduur moeten worden vervangen.

Lekkage van koudemiddel komt vaak voor en heeft een nadelige invloed op zowel de capaciteit van de geleverde verwarming en koeling als op het rendement van de unit. Het wordt echter vaak niet gedetecteerd bij standaard onderhoud.

Zeer gevoelig voor verstopte luchtfilters.

Verstopte filters leiden tot een vermindering van de luchtstroom, wat leidt tot te lage en te hoge toevoerlucht temperaturen die de doeltreffendheid en het comfort drastisch verminderen.


IZI Cool airco zonder buitenunit

IZI Cool airco zonder buitenunit


Energie-efficiëntie

Split- en monoblock-airco’s zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende efficiëntie niveaus.

Kleinere systemen worden beoordeeld aan de hand van het beoordelingssysteem voor apparaten en moeten altijd worden geselecteerd op de hoogste sterwaarde die in de juiste maat beschikbaar is. Voor de meeste luchtgekoelde systemen is het mogelijk een unit te kopen met een inverter gestuurde compressor die het energieverbruik met meer dan 20% vermindert.


Bedrijfskosten

De leeftijd en de staat van split-airco’s en monoblock-airco’s zijn van grote invloed op de bedrijfskosten. Oudere systemen hebben vaak te kampen met storingen aan de temperatuurregelaar, verlies van koelmiddel, schade aan de batterij en minder efficiënte onderliggende hardware, wat de kosten kan verhogen.

Zoals bij alle systemen zal de efficiëntie worden verbeterd door een goed beheer, vooral met betrekking tot de kalibratie van temperatuursensoren en het onderhoud van filters, batterijen en koelmiddel vulling.


Retrofit / verbeteringsmogelijkheden

De belangrijkste gebieden voor verbetering voor split-airco’s en monoblock-airco’s zijn:

– Zorg ervoor dat filters en spoelen niet verstopt zijn

– Ervoor zorgen dat de instel punten van de regeling consistent en geschikt zijn.

– Zorg ervoor dat de koelmiddel vulling correct is

– Zorg voor een goede luchtstroom rond de buitenunits, zodat warmte kan worden afgevoerd en zich niet rond de buitenunit “verzamelt”.

– Vervang oudere units door nieuwe, efficiëntere units, bij voorkeur met inverter aangedreven compressoren.

– Installeer bij watergekoelde airco’s met monoblok kleppen om te voorkomen dat condensor water door de unit stroomt wanneer de compressor niet werkt, en verbeter de regeling van de condensor waterpomp.

– Installeer vrije koeling, zodat buitenlucht kan worden gebruikt voor vrije koeling wanneer de omstandigheden daarvoor geschikt zijn.


Toepasselijke gebouwen

Luchtgekoelde split-airco’s en monoblock-airco’s zijn gebruikelijk in kleinere gebouwen, waarvoor ze een redelijke oplossing zijn. Watergekoelde monoblok airco’s worden gebruikt in een breder scala van gebouw types, waaronder detailhandel en kantoren van aanzienlijke omvang, vanwege het gemak van condensor waterdistributie als middel om warmte te verplaatsen.


Gevolgen voor de vloerplaat

Split-airco’s en monoblock-airco’s worden aan het plafond en/of het dak gemonteerd en nemen dus geen vloeroppervlakte in beslag.


airco izi cool kopen prijs


Temperatuurregeling / Bewoner comfort

Split-airco’s en aan het plafond gemonteerde monoblock-airco’s worden over het algemeen beschouwd als een minder hoogwaardige oplossing voor airconditioning in kantoren vanwege het ventilatorgeluid. Op het dak gemonteerde monoblock airco’s vermijden dit probleem.

Al deze systeemtypes hebben een beperkte regeling van de temperatuur van de toevoerlucht, wat problemen kan opleveren voor het comfort van de gebruikers.


Implicaties voor het onderhoud

Deze systeemtypes zijn redelijk onderhoudsarm, maar vereisen niettemin regelmatig onderhoud om efficiënt en effectief te blijven werken. Filters, spoelen en koelmiddel vulling moeten goed worden onderhouden.


Plaatsing

Split-systemen hebben een buitencompressor die meestal op de grond of op een dak wordt gemonteerd. Binnenshuis kunnen deze systemen gebruik maken van aan de wand gemonteerde aansluitingen of van een binnenunit met kanaal in de plafondruimte.

Luchtgekoelde monoblok airco’s worden meestal op het dak gemonteerd, en zijn herkenbaar aan de aanwezigheid van leidingwerk dat van en naar de unit leidt en de werking van compressoren binnen de unit.

Watergekoelde monoblok airco’s zijn aan het plafond gemonteerd en hebben een koeltoren op het dak van het gebouw.

Onderhouds- of bedieningspersoneel kan adviseren of een gebouw split-airco’s of monoblock-airco’s gebruikt.


IZI Cool monoblock airco

Waar u ook woont, het hebben van een IZI Cool airco in uw huis is een noodzaak. Er zijn verschillende soorten airco’s, maar monoblock airco’s zijn autonome eenheden die snel meerdere kamers tegelijk kunnen koelen.

Dit type airco systeem is vergelijkbaar met raam units. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is echter dat monoblock airco’s worden bevestigd aan een buitenmuur en worden ondersteund door een muurkoker, terwijl raam units direct in het raam worden geïnstalleerd.


IZI Cool airco zonder buitenunit

IZI Cool airco zonder buitenunit


De voordelen

Vandaag de dag doen monoblock airco’s meer dan alleen je slaapkamer, woonkamer of een andere kamer in je huis het hele jaar door comfortabel en koel houden. Veel nieuwere modellen zijn uitgerust met verschillende standen en een verscheidenheid aan handige functies.

Een van de andere voordelen van dit type airco’s is dat ze strak in uw muur passen door het gebruik van een muurkoker, waardoor ongewenste tocht wordt voorkomen wanneer de airco niet aan staat. Bovendien zijn ze minder opdringerig en opvallend dan wandairco’s die vaak uit de muur steken.

Installatie- en koeling vereisten

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een IZI Cool monoblock airco zonder buitenunit in uw huis, moet u rekening houden met de grootte van de ruimte waar de airco zal komen. Om te bepalen welke maat unit je nodig hebt, begin je met de juiste hoeveelheid koelvermogen. Het koelvermogen van een airco kan worden gemeten in British Thermal Units (BTU’s). Hoe hoger het aantal BTU’s, hoe groter de ruimte is die kan worden gekoeld.

Bijvoorbeeld, een kamer van 30 tot 45 vierkante meter zal een monoblock airco met 5.000 BTU’s nodig hebben, terwijl een kamer van 100 tot 130 vierkante meter 23.000 BTU’s koelvermogen nodig heeft.

Naast de vierkante meter van een kamer, moeten kopers ook rekening houden met verschillende omgevingsfactoren, zoals:

Aantal bewoners

Voor elke persoon meer dan twee personen moet 600 BTU extra koelvermogen worden toegevoegd.

Zonlicht

Als u de airco plaatst in een kamer die elke dag veel zonlicht ontvangt, kunt u overwegen de BTU’s van de unit met 10 procent te verhogen. Aan de andere kant kunt u het koelvermogen van de unit ook met 10 procent verlagen als u hem installeert in een kamer met weinig natuurlijk licht.

Hoogte plafond

De BTU-schattingen zijn gebaseerd op kamers met een plafondhoogte van 2,5 m. Als u de airco installeert in een kamer met een plafond dat hoger is dan 2,5 m, zult u het koelvermogen van de airco iets moeten verhogen. 


Overwegingen vóór de aankoop van uw IZI Cool airco

Voordat u een monoblock airco in uw huis installeert, moet u er rekening mee houden dat deze permanent zal zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal muur- en elektrische vereisten voordat u begint met het installatieproces.

Om redenen van efficiëntie en veiligheid, zult u willen ervoor zorgen dat er geen loodgieterswerk of elektrische componenten achter de muur waar de airco zal gaan voordat u het gat. U kunt ook overwegen te overleggen met een professional om ervoor te zorgen dat het gat precies wordt gesneden.

Naast het gat moet u er ook voor zorgen dat de bedrading de juiste spanning heeft. Bijvoorbeeld, de meeste nieuwere monoblock airco’s vereisen 110-120 volt stekkers terwijl oudere modellen meestal 220 volt gebruiken. Als de spanningsvereisten van de airco die u hebt gekocht niet overeenkomen met die van u, praat dan met een elektricien die u kan helpen bepalen of er al dan niet speciale bedrading nodig is.


airco izi cool kopen prijs


Extra modi

Een van de voordelen van monoblock airco’s is dat ze worden geleverd met een verscheidenheid van verschillende modi.

Echter, de ene functie die de meeste huiseigenaren zoeken in een nieuwe airco is warmte-modus. Deze airco’s meestal gebruik maken van een warmtepomp of een elektrisch verwarmingssysteem op te warmen een kamer tijdens de wintermaanden. Het verschil tussen warmtepompen en elektrische verwarming is dat elektrische verwarming gebruik maakt van een spiraal en een ventilator, terwijl warmtepompen warmte uit koudere gebieden in een kamer overbrengen met behulp van mechanische energie.

Naast de verwarmingsmodus kunnen monoblock airco’s ook worden geleverd met modi zoals slaapmodus, alleen ventilator-modus, en ontvochtiging modus om uw comfort niveau het hele jaar door te verhogen. De volgende keer dat u een bepaalde kamer of gebied van uw huis wilt afkoelen zonder een airco aan het raam te plakken, overweeg dan een monoblock airco.


Mensen zoeken ook naar: IZI Cool | IZI Cool airco prijs | IZI Cool kopen | IZI cool airco zonder buitenunit prijs | IZI Cool prijs | IZI Cool prijzen