IZI Cool airco onderhoud | IZI Cool airco zonder buitenunit

IZI Cool airco onderhoud

U bent op zoek naar een airco van de beste kwaliteit? U zoekt informatie over onderhoud van uw IZI Cool airco?  Ontdek nu de unieke airco’s van IZI Cool of contacteer ons voor meer informatie.

Vraag gratis & vrijblijvend informatie, advies en prijzen aan van de IZI Cool airco’s, de #1 airco installateur in België:

Stap 1 van 2 - Monoblock airco's - prijzen

IZI Cool airco onderhoud

IZI Cool airco onderhoud

Tips voor de verzorging van je airco

Uw IZI Cool airco onderhouden is van heel groot belang. Een IZI Cool airco onderhoud overslaan kan grote gevolgen hebben voor de werking van uw IZI Cool airco.

Nu de hete zomermaanden voor de deur staan, zul je al gauw merken dat je vertrouwt op de airco in je huis of zaak om na een lange dag te kunnen genieten van verlichting van de hitte en de vochtigheid.

Onderhoud van de airco kan echter duur zijn en dus zul je misschien je airco verwaarlozen in de hoop dat hij het nog een jaar volhoudt.

Toch zijn airco problemen onvermijdelijk en zullen ze zich alleen maar vaker voordoen naarmate je langer doorgaat zonder de nodige airco reparatie uit te voeren.

Maar gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om voor je airco te zorgen.

Uw IZI Cool airco onderhouden is van groot belang!


izi cool airco onderhoud” src=”https://www.monoblock-airco.be/foto-airco/izi-cool-airco-onderhoud.jpeg” alt=”izi cool airco onderhoud” width=”1200″ height=”800″ /> izi cool airco onderhoud


Vervang je filters regelmatig

Een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om je airco steeds goed te laten werken is de filters erop schoon te houden.

Afhankelijk van de specifieke airco die je hebt en de hoeveelheid die je hem gebruikt, kan de frequentie waarmee je je filters moet vervangen sterk variëren.

Over het algemeen wordt echter aangeraden je luchtfilter minstens om de paar maanden te vervangen.

Dit is een prima manier om je airco efficiënt te laten werken en tegelijk de luchtkwaliteit in je ruimte zo hoog mogelijk te houden.

Uw IZI Cool airco onderhouden is van groot belang!

Slang de airco af

Na verloop van tijd kunnen zich gemakkelijk bladeren, grasresten en ander vuil ophopen aan de buitenkant van de airco.

Dit lijkt misschien niet zo erg, maar de waarheid is dat het na verloop van tijd tot verdere onderhoudsproblemen kan leiden.

Daarom is het een goed idee om de airco om de zoveel tijd schoon te maken als je deze ophoping begint op te merken.

Dit kun je doen door het af te vegen of zelfs met een slang het vuil weg te spuiten.

Houd het koel

Het lijkt misschien ironisch om aan het afkoelen van je airco te denken, maar de waarheid is dat dit het rendement ervan kan verhogen en ervoor kan zorgen dat hij langer meegaat zonder dat er ook reparaties nodig zijn.

Je airco moet immers behoorlijk hard werken om je ruimte koel te houden tijdens de hete zomermaanden; tegelijk kan het in de schaduw houden van de airco zelf een prima manier zijn om zijn werklast te verminderen en te voorkomen dat hij ook oververhit raakt.


airco izi cool kopen prijs


Houd het afgedekt

Behalve hem in de schaduw houden tijdens de warmere maanden, is het ook een goed idee om de airco volledig afgedekt te houden tijdens de maanden dat hij niet in gebruik is.

Dit omvat de maanden herfst, winter, en delen van de lente.

Je kunt een eenvoudig zeil of een ander soort dik dekzeil kopen om hem tijdens de koudste maanden van het jaar tegen de elementen beschermd te houden.

Al met al zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om te zorgen dat je airco nog vele jaren meegaat en om reparatie van de airco te voorkomen.

Houd deze zeker in gedachten en probeer ze eens uit.


IZI Cool airco onderhoud 

Een goede airco is een toestel waarvan je tijdens de zomermaanden bijna elke dag afhankelijk bent.

Helaas zal je airco na verloop van tijd aan slijtage lijden en uiteindelijk gerepareerd moeten worden.

Hier is een overzicht van vier tekenen dat je airco aan onderhoud toe is, zodat je een airco technieker kunt contacteren voor er ernstigere schade ontstaat.

Uw IZI Cool airco onderhouden is van groot belang!


1. Airco: vreemde geluiden tijdens het draaien

Geen enkele airco is helemaal stil terwijl hij draait, maar je hebt waarschijnlijk inmiddels geleerd om het geluid van je airco uit te schakelen.

Vreemde geluiden die optreden als je je airco gebruikt kunnen dus nogal alarmerend zijn.

Afhankelijk van het soort nieuwe geluid dat je airco maakt, kun je misschien een idee krijgen van de oorzaak en de ernst ervan.

De voornaamste geluiden waar je op moet letten zijn de metaal-op-metaal soort.

Geluiden als knarsen en knarsen kunnen wijzen op een ventilator of een ander onderdeel in de condensor dat losgekomen is en tegen de behuizing is gaan schuren.

Gierende en piepende geluiden kunnen het gevolg zijn van versleten lagers.

Deze airco problemen vereisen professionele reparatie, dus houd je oor te luisteren bij veranderingen in de manier waarop je airco klinkt.

2. Geen koude lucht van de airco

Zelfs als je veel lucht uit je ventilatieopeningen krijgt, heb je niet veel aan je airco als hij je huis niet koelt.

Lauwe lucht uit je airco is een probleem dat op verschillende eenvoudige manieren te verhelpen is; een verstopte luchtfilter schoonmaken of vervangen en controleren of je thermostaat goed ingesteld is, kan al voldoende zijn om je huis weer koel en comfortabel te krijgen.

Andere keren kan een gebrek aan koude lucht een ernstiger probleem zijn.

Je airco kan een koelmiddel lek hebben, waardoor je airco niet genoeg warmte uit de lucht van je huis kan halen.

Uw IZI Cool airco onderhouden is van groot belang!


izi cool airco onderhoud

izi cool airco onderhoud


3. Airco: kort draaien

Wanneer je airco vaker aan en uit gaat dan zou moeten, heb je een probleem dat kort draaien heet.

Een kort draaiende airco zal moeite hebben om de door de thermostaat ingestelde temperatuur te halen, omdat hij niet lang genoeg draait om je huis behoorlijk te koelen.

Kort draaien verhoogt ook het energieverbruik van je airco, omdat er telkens een stroomstoot nodig is om de airco te starten.

Bedrading problemen in een binnenplaat of sensor zijn een hoofdverdachte die kunnen verhinderen dat je airco de omgevingstemperatuur juist afleest.

Als je airco al in je huis geïnstalleerd was, kan hij te groot zijn voor het huis en vervangen moeten worden.

4. Regelmatig bevriezen van de airco

Soms vriezen de verdamper spiralen boven je oven of de koelmiddel leidingen naar de buitencondensor zelfs op de warmste dagen dicht.

Een airco die vaak bevriest heeft waarschijnlijk een koudemiddel herlading door een airco vakman of koeltechnieker nodig.

Een laag koelmiddel peil verstoort het evenwicht dat de warmte van binnen je huis naar buiten transporteert.

Als de airco niet genoeg koelmiddel heeft om voldoende warmte op te nemen, zal het resterende koelmiddel je airco doen bevriezen.

Als je merkt dat je airco bevroren is, zet hem dan onmiddellijk uit om te ontdooien en neem contact op met een airco technicus.

Airco reparatie is geen doe-het-zelf klusje, dus je beste optie is om op de tekenen van problemen te letten en airco service pro-actief aan te pakken.

Als je airco een van deze symptomen vertoont, bel ons dan vandaag nog zodat we ervoor kunnen zorgen dat je deze zomer niet zonder werkende airco komt te zitten.

Ons team is ervaren en klaar om je airco te repareren.

Uw IZI Cool airco onderhouden is van groot belang!


Professioneel IZI Cool airco onderhoud

De airco in je huis draait gedurende enkele maanden per jaar om de temperaturen in huis aangenaam te houden.

Het is tijdens de wintermaanden, wanneer de airco stilzit, dat de meeste problemen zich voordoen.

De winters zoals we die onlangs beleefden kunnen de koelere maanden verlengen, waardoor het koelsysteem nog langer blijft zitten.

Als de warmte eenmaal komt, wordt verwacht dat het toestel weken en maanden achter elkaar op volle kracht kan werken.

Het inhuren van een professionele airco reparateur is je beste manier om er zeker van te zijn dat de hele airco weer werkt als je hem nodig hebt.

Hier zijn een paar voordelen om ons te bellen als je een airco reparateur zoekt.

1. Het onderhoudsplan

Door te kopen ben je er zeker van dat je airco klaar zal zijn als het warme weer aanbreekt.

Onze technici doen meestal in de lente een onderhoudsbeurt, zodat de kans kleiner is dat ze het te druk hebben om aan het onderhoud van je airco toe te komen.

Kom de zomer zal het toestel afgesteld zijn en klaar voor gebruik.

2. Geld besparen

Een efficiënter werkende airco betekent dat hij minder energie nodig heeft om je huis te koelen.

Die energiebesparing komt neer op een flinke besparing op je energierekening.

Bovendien betekent minder slijtage van het totale systeem dat onderdelen minder vaak slijten, zodat na verloop van tijd minder reparaties nodig zijn.

3. Problemen vroeg opsporen

Wanneer je je plaatselijke airco reparatiebedrijf het hele jaar door routine-onderhoudscontroles laat doen, kunnen ze gemakkelijk een potentieel probleem opmerken lang voor het er een wordt.

Getrainde airco vakmensen kunnen problemen met dure onderdelen van het koelsysteem opmerken die, als ze vroeg genoeg opgemerkt worden, minimale reparaties vergen.

Zonder die onderhoudscontrole kunnen de onderdelen midden in een hittegolf stuk gaan, wat je geld kost en de pijn van het zonder koeling zitten van je airco als de temperaturen buiten gevaarlijke niveaus bereiken.

Lees hier ook hoe een airco zonder buitenunit werkt


airco izi cool kopen prijs


4. Airco filter controle

Het reinigen en vervangen van airco filters is een belangrijk onderdeel om het totale koelsysteem efficiënt te laten werken.

Als er allergenen en stof in de airco komen, reizen ze door het buizenstelsel en komen zo in elke kamer van het huis.

Het eindresultaat is dat je huis veel vuiler is, en dat gezinsleden die aan allergieën lijden nooit enige verlichting vinden.

Een van de andere voordelen of het inschakelen van een airco bedrijf is dat ze alle filters van de airco controleren; dit alleen al kan helpen besparen op het schoonmaken van de leidingen of de kosten op termijn aanzienlijk verlagen.

5. Energie-efficiënte airco

Hier werken we hand in hand met enkele van de best beoordeelde fabrikanten.

Deze bedrijven bouwen airco’s die ontworpen zijn om minder te draaien terwijl ze dezelfde hoeveelheid koeling produceren.

Een aircoservice technicus kan aanbevelingen doen voor een nieuw koelsysteem en een nieuwe thermostaat, die je elk jaar aanzienlijk op je energierekening kunnen besparen.

Als je systeem niet meer te repareren is, laat een airco specialist je dan enkele van de nieuwe modellen zien die hij voor je kan installeren.

De sleutel tot verlenging van de levensduur van je huidige koelsysteem is het regelmatig door een vakman laten controleren van het onderhoud ervan.

Zo kun je er zeker van zijn dat wanneer je het huis moet koelen de airco goed zal reageren.


izi cool airco onderhoud

izi cool airco onderhoud


Hoe uw IZI Cool airco onderhouden

Het is nu de tijd van het jaar waarin mensen hun kachels uitzetten en hun airco’s uitrollen ter voorbereiding op de zomer.

Maar voordat je die airco aanzet, denk eens na over de laatste keer dat je hem hebt onderhouden; is dat al een tijdje geleden?

Zo ja, dan is dit een goed moment om uw airco goed te onderhouden.

Hier zijn enkele stappen die u zelf kunt nemen.

In dit artikel bespreken we vooral hoe je de belangrijkste onderdelen van een airco kunt onderhouden, ongeacht het type.

Hoewel de zorg voor een centrale airco enorm verschilt van het onderhoud van een raamairco (als je nog steeds twijfelt over de verschillende types, bekijk dan ons vorige artikel over wat je moet weten), zijn bepaalde onderdelen in elk systeem precies hetzelfde om goed te functioneren en die koeltemperatuur te creëren die je in de zomer nodig hebt.


Zorg ervoor dat de stroom uit is voordat u begint

Het is gevaarlijk om te werken in de buurt van elektriciteit en de bewegende onderdelen in de airco.

Om de stroom van buitenaf af te sluiten, moet u buiten op zoek gaan naar een afsluitkast in de buurt van de airco.

Van binnenuit moet u ook de stroom uitschakelen via de meterkast.

Schoonmaken op en rond de airco

Als u rommel zoals takjes of bladeren op of bij de buitenkant van de airco ziet, verwijder dit dan eerst.

Veel puin buiten kan zich ophopen door het winterweer en het is geen goed idee om dit te laten liggen.

Geef de airco wat ruimte.

Ongeveer 0,5 meter rondom zou voldoende moeten zijn.

Maak de vinnen schoon

Deze vinnen zijn ingebouwd in de verdamper en de condensor van elke airco om ervoor te zorgen dat er een goede luchtstroom uit deze componenten wordt gepompt.

Het is een goed idee om ze schoon te maken en te controleren of er geen vinnen gebogen zijn om er zeker van te zijn dat de airco normaal functioneert.

Als er gebogen vinnen zijn en u geen zin heeft om zelf aan de slag te gaan, kunt u altijd uw airco technicus vragen om het voor u te doen.

Vervang het luchtfilter

Dit is misschien wel de beste stap die je kunt nemen om je airco te onderhouden.

Het wordt aanbevolen om het filter één keer per maand te vervangen (ja, zelfs in de winter wanneer het niet wordt gebruikt!), en gelukkig is het een zeer eenvoudig ding om te doen en kan de taak in een paar minuten worden uitgevoerd.

Niet schoongemaakte luchtfilters belasten de airco overmatig en vervuilen bovendien de luchtkwaliteit in uw huis.

Controleer de verdampingsspoel

De verdamper spoel is wat helpt de warmte in uw huis te absorberen en koelt het huis en het doet dit met behulp van koelmiddel.

Na verloop van tijd kan vuil de spoelen isoleren, waardoor ze minder warmte kunnen absorberen en uw airco harder moet werken dan nodig is om uw huis af te koelen.

Daarom moet u de spoelen schoon houden.

Controleer ook de condensafvoer

Dit is een ander belangrijk onderdeel van je airco naast de verdamper spoel, omdat de twee onderdelen samenwerken om lucht af te koelen.

De condensafvoer zorgt ervoor dat de condens die in de airco ontstaat, naar buiten kan worden afgevoerd.

Na verloop van tijd kan deze echter verstopt raken (vooral als bijvoorbeeld de thermostaat te laag is gezet) en zo het aftap proces blokkeren.

Daarom moet je om de zoveel tijd controleren of de afvoer goed is.

Als dat niet het geval is, moet u de verstopping verhelpen of uw airco-technicus om hulp vragen.


airco izi cool kopen prijs


Bel een technicus in geval van nood

De reden waarom we deze stap hebben opgenomen is omdat er van alles mis kan gaan tussen de nummers 1 tot en met 6 van dit artikel.

Misschien ontdekt u een van de problemen die we hebben geschetst, zoals een verstopte condensafvoer, bijvoorbeeld, of moeten de lamellen worden rechtgezet en hebt u niet het gereedschap om het zelf te doen.

Of misschien heeft u gewoon geen tijd in uw drukke schema om uw airco te onderhouden, en wilt u liever dat de klus door professionals wordt geklaard.

Wat de reden ook is, het kan geen kwaad om een inspectie door gekwalificeerde technici in te plannen.

Als u een extra hand nodig heeft om uw airco te onderhouden of het is tijd voor een inspectie, bel dan uw lokale airco bedrijf.


Mensen zoeken ook naar: IZI cool prijs | IZI cool adres | IZI cool werking | IZI cool review | IZI cool airco zonder buitenunit prijs