Een airco zonder buitenunit kopen? Offerte aanvragen bij IZI Cool

De beste monoblock airco van België kopen? Geniet van koele airco lucht in de zomer en verwarming in de winter met een monoblock airco zonder buitenunit van IZI Cool.

Vraag eenvoudig en vrijblijvend onze monoblock airco prijzen met een offerte aan:

Monoblock airco prijzen & offerte:

IZI Cool monoblock airco izicool

Stap 1 van 2 - Monoblock airco's - prijzen

Monoblock Airco IZI Cool
Monoblock Airco IZI Cool

7 Voordelen van een airco zonder buitenunit

In België wordt het warmer en warmer. Elk jaar zijn er dagen waarop nieuwe temperatuurrecords worden gevestigd. Dit leidt er vaak toe dat mensen massaal voor airco’s kiezen en dat winkels geen ventilatoren meer aanbieden. Eerlijk is eerlijk: op de warmste dagen is het zelfs binnenshuis bijna ondraaglijk zonder een goede airco. Kiezen voor een airco is zeker een goede keuze. Veel mensen aarzelen echter om dit te doen. Dit is gedeeltelijk omdat zij niet houden van het idee van een buitenunit op hun huis. Deze eenheden zien er niet altijd mooi uit en nemen ook veel ruimte in beslag.

Er is echter ook de mogelijkheid om een airco zonder airco te gebruiken. Deze zogenaamde monobloc airco bestaat uit één unit die u in huis plaatst. De warmte van deze unit wordt niet afgevoerd door de buitenunit. Dit gebeurt via een veel onopvallender luchtslang die u gewoon door een gat in de muur naar buiten laat lopen. We hebben alle voordelen van een airco zonder buitenunit op een rijtje gezet.

1. een airco zonder buitenunit vergt weinig installatie-inspanning

2. er is geen buitenunit nodig

3. een airco zonder buitenunit neemt minder ruimte in beslag

4. de kosten van een monobloc airco zijn zeer aantrekkelijk

5. de installatie van één enkele eenheid is veel goedkoper dan een airco met een buiteneenheid

6. er is minder geluidsoverlast buiten

7. de eenheid is efficiënter en zal daarom minder kosten

Airco zonder buitenunit 2024 - Een airco zonder buitenunit kopen
monoblock airco prijs

Een airco zonder buitenunit: installatie

De installatie van een airco met een buitenunit is niet eenvoudig. De binnenunit is het probleem niet, maar de grote buitenunit vereist een vakman als u zeker wilt zijn dat hij perfect is opgehangen. Dit is geen taak die lichtvaardig moet worden uitgevoerd. De mensen die het voor u doen, zullen er enkele uren over doen, tegen een vast uurtarief. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit toestel zelf te installeren. Er is echter een uitgebreide handleiding nodig. Bovendien kan zelfs een kleine fout ertoe leiden dat de airco na de installatie niet meer werkt.

Als u kiest voor een airco zonder buitenunit, is de installatie veel eenvoudiger. U hoeft alleen binnenshuis te werken en niet op een ladder te klimmen om de buitenunit te installeren. U hoeft niet een groot deel van uw dag te besteden om de installatie mogelijk te maken.

Geen buitenunit nodig

Om eerlijk te zijn, de meeste mensen willen gewoon geen buitenunit op hun huis installeren. Het zijn zware apparaten, en ze hangen altijd op een plaats waar ze veel aandacht trekken. Bovendien zijn er enkele nadelen verbonden aan het gebruik van een buitenunit, die wij in de volgende punten van onze lijst zullen behandelen. Dit zijn allemaal problemen waar u niet mee te maken krijgt als u een airco gebruikt die alleen een binnenunit heeft.

Een airco zonder buitenunit neemt minder ruimte in beslag

Dit is een ander probleem waar veel mensen mee worstelen bij het gebruik van een airco met een buitenunit: Het neemt zo veel ruimte in. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Het is veel handiger om een monobloc te gebruiken, die al met al veel minder ruimte inneemt.

De kosten of prijs van een airco zonder buitenunit

Als u kiest voor een monobloc airco, kunt u er zeker van zijn dat u voordeliger uit bent. Het gaat niet alleen om het prijsverschil tussen een enkele unit en een dubbele unit. Het is ook waar dat de installatie van een buitenunit hogere kosten met zich meebrengt. Als u alles bij elkaar optelt, zult u tot de conclusie komen dat de aanschaf van een monobloc airco goedkoper is.

Het installeren van een enkele unit is goedkoper dan een airco met een buitenunit

We hebben het al eerder gezegd, maar een airco met een buitenunit installeren kost gewoon meer. Het kost meer tijd, wat hogere arbeidskosten betekent. Het is ook moeilijker voor de installateur om een buitenunit correct te plaatsen. Als gevolg daarvan wordt een hogere vergoeding aangerekend. Allemaal redenen waarom de kosten hiervan uiteindelijk aanzienlijk hoger kunnen uitvallen.

Minder lawaai buiten

Dit is een voordeel waar ook uw buren blij mee zullen zijn. Als de buitenunit op warme dagen niet zoemt, is er ook geen lawaai. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de ventilator en de compressor in de buitenunit. Samen produceren ze nogal wat lawaai. Als deze eenmaal zijn weggewerkt, is het ook prettig om zelfs op een warme dag in de tuin te zitten en gestoord te worden door het geluid van de airco. U zult niet alleen uw buren gelukkig maken, maar ook uzelf. Er is tenslotte al genoeg lawaai in het dagelijkse leven.

Een airco zonder buitenunit is energiezuiniger

Een airco zonder buitenunit is veel efficiënter in termen van elektriciteitsverbruik. Dit is logisch, want in plaats van twee eenheden, hoeft u zich slechts zorgen te maken over één die elektriciteit nodig heeft. Een airco met één unit is ontworpen om zeer efficiënt met elektriciteit om te gaan.

Airco zonder buitenunit 2024 - Een IZI Cool airco zonder buitenunit

Airco zonder buitenunit kopen: IZI Cool

Zoals u ziet, zijn er veel voordelen verbonden aan de keuze van een monoblok airco. Een airco is een nuttig toestel dat zorgt voor een aangename verkoeling, vooral op warme dagen. Een airco met een buitenunit heeft echter een aantal ernstige nadelen. Met een airco die slechts één unit heeft, heeft u dit probleem niet. En dat ondanks het feit dat deze airco’s net zo goed werken als conventionele airco’s. Het is de moeite waard eens te kijken naar de vele opties in airco’s met enkele unit. Er zijn veel merken airco’s, elk met hun eigen voor- en nadelen. Deze airco’s zijn ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

monoblock airco zonder buiten unit
monoblock airco zonder buiten unit
monoblock airco prijs